joi, 26 iulie 2018

Strabismul se poate trata


Ochii incrucisati, cunoscuti si sub numele de strabism, reprezinta o conditie in urma careia ochii nu sunt aliniati, iar cei care sufera de aceasta problema se uita in directii diferite in acelasi timp, astfel ca fiecare ochi se concentreaza pe un obiect diferit. Aceasta este o problema des intalnita in cazul copiilor, insa poate aparea si mai tarziu in viata in cazul adultilor si batranilor, fiind un simptom al unei probleme mai grave. In schimb, fenomenul se poate corecta prin folosirea unor ochelari speciali, a unor lentile de contact, a unei interventii chirurgicale sau a unei combinatii intre toate aceste trei variante. Asadar, cine vrea sa afle mai multe despre strabismul cu DoctorMit trebuie sa stie ca pacientii se pot confrunta si cu vederea dubla, imposibilitatea de percepere a distantei, dar si dureri de cap, existand posibilitatea ca simptomele sa fie predominante odata cu starile de oboseala.

Care sunt cauzele?
Exista mai multe cauze, iar printre acestea se numara afectarea nervilor sau muschilor din jurul ochilor care nu mai lucreaza impreuna intrucat unii sunt mai slabiti decat ceilalti. Asadar, atunci cand creierul primeste diferite mesaje vizuale de la fiecare ochi, va ignora semnele primite de la ochiul cel mai slabit, iar daca problema nu este remediata va putea fi pierduta vederea in cazul ochiului slabit.

Exista un mit conform caruia daca tii ochii crucis risti sa faci strabism, insa in realitate aceasta nu este decat o simpla poveste prin care parintii incearca sa ii fereasca pe cei mici de probleme. Pentru ca fenomenul sa fie adevarat, ar fi nevoie ca ochii sa fie tinuti in acest fel perioade lungi de timp, ceea ce ar fi imposibil. In schimb, nu sunt cunoscute cauzele pentru care strabismul apare la copii, de cele mai multe la cei cu varsta cuprinsa intre 2 si 5 ani dar, in majoritatea cazurilor, apelarea la o pereche de ochelari poate corecta problema.

De asemenea, strabismul poate aparea si mai tarziu in viata, fiind cauzat de anumite probleme precum lovituri in zona ochilor sau infarct. Bineinteles, problema este foarte usor de identificat, insa este important sa se stabileasca gradul precis si in ce masura sunt afectati ochii. In acest sens sunt testate reflexele, se examineaza retina, miscarile ochilor si nu numai.

Cine este predispus?
Cine se intereseaza mai mult despre strabismul cu DoctorMit va afla ca cei mai predispusi sunt cei care au in familie membri care sufera de strabism, dar si cei care se confrunta cu diferite probleme cerebrale. Si bolnavii de diabet pot face strabism, dar si cei care au suferit lovituri in zona ochilor, insa tratamentele sunt simple, uneori fiind de ajuns chiar si niste simple exercitii, fie e nevoie de interventii chirurgicale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu