luni, 7 august 2017

Beijing este o capitala plina de istorie si culoare

Beijing, capitala Chinei, este, fara indoiala, unul dintre cele mai atractive locuri din lume, fiind vizitat de sute de milioane de turisti in fiecare an. Istoria sa lunga si cultura glorioasa este evidentiata la tot pasul, fiind propuse nenumarate activitati pentru toate tipurile de vizitatori, asadar, e imposibil pentru cineva sa se plictiseasca in acest oras.

HouhaiCei care aleg bilete de avion Beijing nu trebuie sa rateze aceasta zona linistita ce inconjoara centrul capitelei chineze. Pentru ca se afla in apropiere de Orasul Interzis, zona a gazduit de-a lungul secolelor elita societatii, iar in ultimii ani a devenit foarte populara in randul celor care isi doresc sa se distreze intrucat se regasesc nenumarate cafenele, baruri si restaurante.

Orasul InterzisChiar daca o parte principala a cladirii s-a degradat de-a lungul anilor, aici fiind incluse decoratiunile exterioare si obiectele de mobilier, in ultima perioada au fost renovate peste 8.000 de camere, ca etapa dintr-un amplu proces de restaurate impus de guvernul chinez. Palatul este impunator si a gazduit conducatorii chinezi inca de la inceputul dinastiei Yuan, din 1271 si pe cei ai dinastiei Ming sau Qing.

Templul CeruluiAcesta reprezinta o alta atractie importanta din Beijing, fiind ridicat in decursul a numai 14 ani, intre 1406 si 1420, cand la putere se afla imparatul Yongle, cel care s-a ocupat si de construirea Orasului Interzis si a Palatului Imperial. Totodata, in apropiere se regasesc si multe alte temple dedicate Soarelui, Pamantului si Lunii, motiv pentru care, cei care aleg bilete de avion Beijing nu au cum sa le rateze.

Zborul lung reprezinta principala problema intrucat sunt necesare peste 10 ore, dar si una sau doua escale pentru a ajunge din Romania pana in China, insa la final si rasplata va fi pe masura, iar turistii vor fi recompensati cu o experienta unica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu