vineri, 15 iulie 2016

Centralele Termice au nevoie de Certificare ISCIR

In ziua de azi un numar tot mai mare de romani au constatat care sunt avantajele aduse de centralele termice, astfel ca tind sa le prefere pe acestea in locul incalzirii asigurate de primarii. In ciuda faptului ca preturile pentru o asemenea instalatie sunt destul de ridicate, investitia se amortizeaza in scurt timp prin economiile facute pe durata iernii, iar confortul de care se beneficiaza este net superior.

In schimb, este nevoie de mai multe etape pentru a instala o centrala termica, pasi care pot da batai de cap clientior, intrucat nu toti au cunostintele necesare cu privire la tot ceea ce trebuie indeplinit, insa aici intervin firmele specializate ale domeniului, care asigura servicii complete. Pentru ca o centrala termica sa poate fi pusa in functiune este nevoie sa se apeleze la ISCIR, adica Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune si Instalatiilor de Ridicat, cea care emite autorizatiile.

Acte necesare

In acest sens se impune crearea unui dosar stufos de acte ce trebuie obtinute de la diferite institutii,
aspect care creeaza un disconfort semnificativ pentru viitorii beneficiari. In primul rand este nevoie de un document care sa ateste punerea in functiune a instalatiei, act care este dobandit dupa ce se finalizeaza lucrarea. Toate documentele cu care a venit centrala trebuie pastrate si facute copii pentru a fi puse la dosar, incluzand factura de achizitie, certificatul de garantie, dar si manualul de utilizare. Companiile care pot efectua asemenea lucrari la centrale termie trebuie sa fie atestate de ISCIR, motiv pentru care se impune si necesitatea unei copii care sa ateste acest aspect.


In schimb, pentru a usura viata clientilor, companiile specializate ale domeniului care au incluse pe lista serviciilor si ISCIR centrala termica, asigura servicii complete, de la consiliere, la intocmirea actelor si dosarului, pana la efectuarea lucrarii si verificarea periodica a acesteia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu